SVRY 2009 -2018

Suomen voimapunnerrus ry on sitoutumaton yhdistys, jonka tarkoituksena on ylläpitää Suomessa maksimivoimapunnerrusta ja toistovoimapunnerrusta.

Vuonna 2018 järjestetään eripuolilla Suomea voimailuyhdistysten toimesta tapahtumia, joissa molemmat lajit ovat edustettuina. Jokainen nostaja on allekirjoittanut Antidopingsopimuksen ja kuuluu siten testauksen piiriin. Suomessa on noin 200 – 250  kilpailevaa voimapunnertajaa.  Dopingtestejä tehdään vuosittain noin 40. Testauksia tehdään sekä kotona että kilpailutapahtumissa.
Mukaan rentoon joukkoomme pääset allekirjoittamalla Antidopingsopimuksen ja lähettämällä sen Voimapunnerrus ry:n puheenjohtajalle. Kilpailijan on myös maksettava 25 euron kilpailuoikeusmaksu kalenterivuosittain. Kilpailuoikeusmaksuilla katamme toiminnan ylläpidon. Tervetuloa!

 

Toistovoimapunnerrus

Toistovoimapunnerruskilpailussa nostetaan yhdellä nostokerralla kilpailijaan painoon suhteutettuna mahdollisimman suuri toistomäärä. Kilpailussa nostajan on nostettava siten että kädet suoristuvat yläasennossa. Toistoja tehdään uupumukseen saakka. Kilpailun voittaja on omassa sarjassa eniten hyväksyttyjä nostoja tehnyt nostaja. Lajille ominainen karuus tulee esille siinä, että miehet nostavat raudat ilmat paitaa, vyötä tai rannesiteitä. Naiset nostavat hihattomalla paidalla tai urheilullisella topilla.

Maksimivoimapunnerrus

Maksimivoimapunnerruskilpailussa punnerretaan mahdollisimman suuri kilomäärä yhdellä suorituksella. Kilpailijalla on käytössään kolme yritystä. Paras hyväksytty nostosuoritus jää voimaan. Suurimman tuloksen omassa sarjassaan tehnyt kilpailija on voittaja. Varsinainen kilpailusuoritus tehdään jalat penkin tason yläpuolella. Nostoasustus kuten toistovoimapunnerruksessa. Teksti: Juha Koivisto

Vastaa